SEKS TISOČLETJA

Kaj je potrebno, da bi šla mravlja v posteljo z medvedom? Najprej ena velika, podaljšana francoska postelja, da bo imela mravlja dovolj prostora. Druga stvar je kozarček zelenih oliv, ker jih ima mravlja po seksu rada. Medved mora biti pozoren in nežen, ker je mravlja krhka in jo rado kdaj kaj zaboli. Mora biti tudi čustven in ljubeč, saj se mravlja po seksu rada crklja.
Takšnega medveda ni lahko najti, zatorej je kralj razposlal sle, naj ga poiščejo. Enajst najboljših jezdecev in oseminštirideset malo slabših, ki pa so cenejši in delajo po študentski tarifi, je razposlal na vse štiri strani neba, da ga poiščejo v njegovem kraljestvu, če pa ga v njem ne bo moč najti, naj pa se podajo čez meje, globoko v deželo zamorskega kralja, katerega koža je desetkrat temnejša od njegove sence in katerega glas se neznansko hitro širi naokrog po svetu in je bil pri nas že dvakrat.
No, medveda sicer niso našli, pa čeprav so pretaknili vsak kot in dvignili vsak kamen, so pa uzrli in uplenili brkatega goža, ki je znal na nosu balansirajoč straniščno desko igrati na piščali in je to počel tako milo, da so ob zvokih le-njih od ginjenosti orgazmirale tudi najbolj železne device in so kljub srditi zimi, ki je tiste deni strašila po deželi, iz zemlje pognale breze in bambusovi vršički. Tega goža, za katerega se je na njegova stara leta izkazalo, da je le navaden hišni gad v suknji iz stare oluščene gožje kože, so potem posadili ob vznožje mravljine postelje in izdali odlok, da se s kraljevim dekretom vse medvede v kraljestvu kastrira in se jih nastavi za evnuhe v kraljevih haremih, jim dodeli vojaško pokojnino in se jim vsako soboto popoldan odmeri tristo udarcev po repu. V deželo zamorskega kralja pa se pošlje okrožnica, naj se njihov glas vendar neha tako hitro širiti, saji majo zaradi tega probleme tako pisarji, kot izdelovalci plinskih gorilnikov, krave pa so že tretjo brat dale pasterizirano inu posneto mleko.