Pogovor zo pčanom
Tuesday July 01st 2008, 7:00 pm
Filed under: dogaja

Rzózijem ustanavlava nóvlo kalni médi. Otrevaga stémle inte rjujem:

 

 

našô bčan

 

“našega občana smo ustavili v vaški gostilni in ga prek diktafona najprej povprašali kaj meni o asfaltiranju cest v hribovskih vaseh?”
“Jest nerabm asfalta! Jes nam nč plaču! Mi je pa fajn, k se mnj kadi.”

“našega občana sprašujemo kaj meni o občinskem prazniku?”
“Zadna léta je bil skós tkó lép ugnemet, létas pani vseskpnč. Use so dal za gun lukal, da sem ladina zdj drugéra nótr, pa ga pije pu cele nuči pa pornografijo glédajo!”
“Ta ugnemet ni biv urédn niti slp star maljón. Sramota za ópčino!”

“hvala gospod občan, kaj pa menite o naši novi športni dvorani?”
“Špórt je za ven, ne pa za nótr. Zuni majo igrišče za kóšarko, za nogomet, za rólkanje, pa jim še ni dost. Rabjo še dvorano! Da se ne bójo spomlat prehladil. Mladina je danes nevzgojena in razvajena. Ko smo bli mi tók stari, smo pozim hókej bosi igral na jézeru, bres palc, samzru kam, pa smo glihtkó prežvél. Namest da bi zgradil plésno dvorano, da bi mél tud mi tastaréjši kam za jét.”

“kaj pa menite, cenjeni gospod občan, o stroju za prirezovanje rastlin, ki vsako poletje prepletejo zbiljsko jezero – se vam zdi investicija opravičena?”
“Néj se odlóčjo, albójo potaplači, alpa vrtnarji, ubóje nemórjobit. Zajedalci proračuna!”

“hvala. vam lahko zastavimo še kakšno vprašanje? kaj pa menite o novi podjetniški coni jeprca?”
“Fajn je, da bó končn en plac, k se bómo lohk podjétniki srečval pa šli na kakšn pér. Tud sam sm podjétnik, mam brus duma, pa marskómu nabrusm, tud zastón, čeje tréba, kose, nože, vse.”

“hvala, gospod občan, to sicer ni reklamna oddaja, ampak spletni informativni program. zanima me še nekaj. medvode v zadnjih letih preveva porast kulturno umetniških prireditev, pa me zanima ali jih kaj obiskujete in katere dejavnosti naših kulturno umetniških sredin so vam najbolj všeč?”
“Zanč sm biv na enem klavérskem kuncertu, paj biv en tip k je skós obscénosti guvóru zravn, se ni dal dóvh poslušat. Sj usi sempake gdajza kóvnemo, sam za na ódr pa tó ni. Sramota!”
“Drgač grém pa rajš u Pérnšk gledališe, mam tm abunma, se zmér nasmejem.”

“kaj pa dosežki medvoških športnikov? kako ocenjujete vrnitev medvoških košarkarjev v drugo ligo? namreč izpadli so iz prve b v drugo.”
“Ja. Réve.”

“kako pa ocenjujete delo medijev v naši občini? so objektivni, si upajo tja, kamor še nikoli ni šel nihče?”
“Kdó?”
“se opravičujem za prezapleteno vprašanje. kako ocenjujete delo medijev v naši občini?”
“Všéč so mi poročila, sami fejst fanti pa punce jih berejo. Cajtng mi je tud ušéč, še posébi pozim próv pride, enkrat so pa tud mene posnél ponesréč, k sm biv na niv, pa sm jih pol prosu, čemi dajo na kaséti, pa so mi dal, pr puručilih pa nism biv.”

“še zadnje vprašanje, potem pa vas pustimo, da v miru pojeste govejo juho z redkimi rezanci in pražen krompir s postano svinjsko pečenko. nameravana gradnja enote vrtca medvode v smledniku je dvignila veliko prahu. ste za širitev vrtca v smledniku ali za preselitev na novo lokacijo ob osnovni šoli?”
“Sam nena mój dvuriše!”

“hvala. lep dan in dober tek vam želim! vam, dragi bralci spletnega mesta, pa se zahvaljujemo za pozornost in nasvidenje!”
“Tudi vam.”

anketiral
Ank etíran3 Comments so far

Ne vrtca v Smledniku… tam fukajo :S

Morska MonsterID Icon Comment by Morska 07.01.08 @ 7:21 pm

jst mam pa ubčutk d se je ta
k je vprašana zastavlou
sam norca delou s puštenih ldi
k delajo na njiu pa za tekočm trakm

sm pa veseu
d se mu nš upčan ni pustu
pa da je udguvarjou u stilu

:_/_/ g r e /m/ g o r @. MonsterID Icon Comment by :_/_/ g r e /m/ g o r @. 07.03.08 @ 8:43 am

A stil še prodajajo? Boljši je bil swing :)

Morska MonsterID Icon Comment by Morska 07.03.08 @ 10:23 amLeave a comment
Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(required)

(required)