KAKÓSEM PRAKTICIRAL HOMEOPATIJO
Monday February 19th 2007, 9:58 pm
Filed under: znanost

Filozofija homeopatije je takšna:
Če na zdravem človeku nekaj povzroči določen simptom, ta ista snov na bolnem človeku ta simptom zdravi. Seveda močno razredčena.

Če zdrav človek poje strupeno jagodo in mu ta povzroči slabost in bruhanje, potemtakem lahko bolanega človeka, ki mu je slabo ter bruha, zdravimo s temi jagodami. Seveda jih prej razredčimo. En liter jagod prelijemo s stotimi litri vrele vode in premešamo. Nato doziramo npr. po tri kapljive vsakih 5 ur, dokler slabost ne mine. Če slabost po dveh dneh ne mine, pripravimo močnejše zdravilo. Tistih sto litrov zdravila razredčimo tisoč litri vode, če pa je slabost zares močna in še po enem tednu ne pojenja, pa zdravilo razredčimo še s 10.000 litri vode. Bolj razredčeno zdravilo je pa že nevarno in ni za vsakega, čeprav se govori, da je nekdo jemal zdravilo, ki je bilo pripravljeno iz petih jagod in 500.000 litrov vode. Jemal ga je tri mesece po 5 kapljic vsakih 8 ur in preživel. Pa še slabost ga je minila. Ampak takó se samó govori.

Sam sem se o delovanju homeopatije prepričal enkrat, ko mi je bilo nékega jutra na móč slabó in v glavi se mi je vrtélo. Pomislil sem: “Lé kaj je tisto, kar mi je povzročilo takšen simptóm?” “Vodka, ki sem jo pil tisto nóč!”, sem si kar sam odgovóril.
Zató sem si (tudi sam) pripravil sledéčo homeopatsko méšanico:

0,03 dcl vodke sem razredčil z alkohólom v razmérju 1:10. Edini alkohól, ki sem ga še imél, je biló pivo, saj sem vse drugo žé porabil ponoči. Homeopatski pripravek sem doziral v požirkih, 10 požirkov vsako uro. Ker do dopoldnéva pripravek ni pomagal, sem ga razrédčil še enkrat v razmérju 1 : 100 in povéčal doziranje na 15 požirkov vsake pol ure. Zvečér mi je biló še védno slabó in védno bólj sem bruhal, zató sem se odlóčil za najmočnéjši pripravek, ki sem ga s svojimi zalógami bil sposóben pripraviti. 1 : 580. Zdaj vodke skoraj ni biló moč zaznati v raztopini, zató je bil pripravel zeló zeló močan, odmérek pa sem povéčal na 50 požirkov vsakih 15 min. Bruhal sem célo nóč, próti jutru, pa je slabóst minila, bruhanje pa pojénjalo. Do večéra sem se počutil zeló dobro, bil sem vesél in sem šel ven žurat. Za vsak slučaj pa sem si vzél s sebój nékaj svoje hómeopatije, da mi alkohól nebi mógel do živega. Zjutraj mi je biló spét slabó, ampak manj kot préjšnjič. Zdaj žé eno léto jemljem tó zdravilo preventivno, 8 požirkov vsako uro in se veliko bólje počutim, tudi če zvečér zaužijem nékaj več alkohóla. Pa ne samó tó, tudi če se ga pošteno napijem, se simptómi, ki so bili préj védno prisotni (slabóst, odsotnost ravnotéžja, zmanjšane motórične sposóbnosti, zmédeno govorjenje), sedaj ne pojavljajo več (razen zmédenega govorjenja, katéro je védno prisotno). Kakó zeló pozitiven vpliv ima homeopatija name, dokazuje tudi tó, da se, če je nékaj časa ne jemljem, počutim zeló slabó, se kmalu začnem trésti in mi nasploh ni kul, ko pa jo spét začnem jemati, pa se ponovno počutim super. Lahkó bi rékel, da si življenja brez hómeopatije sploh ne predstavljam več.

Začél sem eksperimentirati tudi z drugimi učinkovinami, kot naprimer viski, žganje, šnopec, medica, brinjevec, borovničevec in še kaj. Učinkovine méšam včasih tudi z vodo, ampak pri majhnih potencah (npr. liter viskija, 3 litre vode), saj se je izkazalo, da je zdravilo, pripravljeno z vodo, zeló močno in žé pri razmérju 1 : 3 zeló močnó deluje, zató ne upam rédčiti še naprej, da ne bi biló premočno. Z alkohólom pa potenciram tudi na 100, 200, 500. Rédčim tudi z vinom, špiritom in tudi drugimi alkohóli. Zdravila pripravljam tudi prijateljem in tó zastónj, oni samó priskrbijo sestavine. Dostikrat se zdravimo v parku, kjér privandrajo mimo še naključni mimoidóči in mnóge zanima homeopatija, za katéro sem navdušil žé ničkóliko ljudi. Vesél sem, da se ta veja medicine razvija tudi v Slovéniji. Obstajajo celó društva, kjér se homeopati dobivajo in pogovarjajo o tem, kako délajo svoja zdravila, kakšna razmérja rédčenja uporabljajo, s čim rédčijo in kakó vse tó vpliva na njihovo vsakdanje življenje. Tudi sam bóm šel malo poglédat tja, so mi žé mnógi priporočili.4 Comments so far

Vohka ti tut muke skrajšajo, sm brou u cajtng.

Martin MonsterID Icon Comment by Martin 02.24.07 @ 10:33 pm

No, toliko da veš… Sicer temu t.i. “skeptiki” pravijo zmotna logika (kao “anekdotični dokaz” in pozor – zato naj ne bi veljal?), ampak tisto o zdravilu, pripravljenem iz 5 jagod in 500.000 litrov vode JE RES!

tadej MonsterID Icon Comment by tadej 07.05.13 @ 12:57 am

Čeprav vidim, da si tudi sam (tako kot jaz) zagovornik homeopatije, pa vseeno; lahko še tako pišeš da “takó se samó govori”, ampak jaz poznam nekoga, od katerega punca ima brata, ki ima prijatelja, ki je TOČNO to “zgodbo” slišal od branjevke na tržnici, ko mu je hotela prodati (in mu ga tudi je!) svoj naravni zeliščni napitek – sicer res ne temelječ na pravilih homeopatije – za zdravljenje motenj z erekcijo. Skratka še 1x, to ni nekaj “kar se govori”, to se je 100% res zgodilo!

tadej MonsterID Icon Comment by tadej 07.05.13 @ 12:58 am

Baje pozdravjo tud, če ti motórka odréže glavo. Sem slišu od enga, k je slišu od svojga enga, k ma velik stika z enim k mu je motórka (baje) odrézala glavo. Mislm, da ti skor móra motórka odrézat glavo, da gréš k homeopatu.

Kobrowsky MonsterID Icon Comment by Kobrowsky 02.26.14 @ 10:39 pmLeave a comment
Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(required)

(required)